putovanjE kroz vreme

Istorija i tradicija jednog salaša, vredan je vremeplov za sve generacije.

U okviru našeg kompleksa, posebnu i originalnu celinu veličanstveno zauzima muzej starih alata, mašina i orudja koja su se koristila u stoletnoj istoriji ovog salaša. Poseta ovom muzeju, poput putovanja kroz vreme sigurno će ostati u posebnom sećanju posetilaca.

Salaš Muzej

Ideja

Muzej Dedin salaš je sinonim jedne tradicije, porodice koja je živela na salašu decenijama i koja i dan danas poštuje i neguje običaje i domaćinsku atmosferu.
Bez muzeja koji danas postoji i samo se dopunjava detaljima, naš slogan – Tradicija u novom ruhu – ne bi imao potpuni smisao.
Ideja je spontano nastala iz želje da se duh starih vremena, sačuva od zaborava.

Postavka muzeja je u osnovi bazirana na mašinama i alatima koji su se koristili u dugoj istoriji salaša pre izgradnje savremenih objekata koji postoje danas. Naša misija je ispunjena i svakim danom raste radost koju delimo sa našim gostima. Zajedno slavimo život, ljubav, porodične vrednosti. Pišemo istoriju jednog novog savremenog stila života, na temeljima tradicije.

Dedin salaš muzej

Tradicija

Stara kola koja zauzimaju počasno mesto u muzeju su najverniji pokazatelj jednog vremena, stila života i trajanja. Poseduju originalnu registarsku tablicu i kao takva privlače veliku pažnju posetilaca. Smisao cele ideje muzeja je da mlade generacije koje tek dolaze, mogu na jednom mestu da vide kako se nekada živelo, a kako je sada. Svako vreme nosi svoje izazove.

Naš muzej je svojevrstan vremeplov koji je uvek dostupan našim gostima. Za kratko vreme, posetioci su zavoleli ovaj poseban prostor i često je on mesto gde inspiracija dolazi sama. Stari crveno – crni fijaker je nekoliko puta bio savršeno neobično i romantično mesto, gde se sakrio verenički prsten. Velika reč “DA” za ljubav i trajanje. Simbol večnosti.