naš voćnjak

Plantaže jabuka kojima je okružen Dedin salaš čine neizostavni deo autentičnog ambijenta salaša.

Zalasci sunca u voćnjacima su jedinstveni prizori. Naši gosti, posebno mladenci, ne propuštaju forografisanje u redovima voćnjaka, koji je lep tokom cele godine. Svako godišnje doba na salašu i u voćnjacima je na svoj način čarobno. Sa naših plantaža, u restoranu, od jabuka pravimo lenju pitu i sok koji ste već zavoleli, bez granice – na zdravlje svih generacija, posebno naših najmlađih gostiju.

Salas vocnjak Novi Sad

Zemlja

Pre zasada jabuka, plodna zemlja na Čeneju je bila pogodna za gajenje žitarica, ratarskih kultura koje su deo pejzaža vojvođanske ravnice. Ideja za promenu i prelazak sa ratarstva na voćarstvo je odlukom porodice godinama prerasla u sadašnji obim sadnica jabuka. Struktura zasada je većinski crveni delišes, a voćnjak krase i omiljene greni smit jabuke.

Sorte su pažljivo birane, jer je proces podizanja zasada išao u fazama, pa je cilj bio da se prate trendovi u voćarstvu i da se odgovori zahtevima tržišta. Ono što je zajedničko plantažama jabuka i ugostiteljstvu , niti koje spajaju ove dve različite delatnosti na jednom mestu – sigurno su energija, ljubav i posvećenost.

Salas Novi Sad

Jabuke i ugostiteljstvo

Izazovi i trendovi na tržištu, stalno prilagođavanje i rad, usavršavanje , odlučivanje i pravovremeno reagovanje na situacije i promene, sve su to isti modeli koji dugoročno donose rezultate.
Naše jabuke su sjajan prizor za decu, naše goste svih generacija i zanimanja.  Svako godišnje doba na salašu i u voćnjacima je na svoj način čarobno.

Možda bismo subjektivno izdvojili proleće, kada se cvet jabuke najlepše vidi i procveta ili ranu jesen kada ukusni i zreli plodovi blistaju pod zracima sunca.
Nama su mnogo drage fotografije koje nastaju u našim voćnjacima. To su široki osmesi, parovi koji se grle, drže za ruke i šetaju, deca koja radosno trče i smeju se glasno i slobodno, porodični portreti pod vedrim nebom, daleko od gradske gužve, u srcu prirode.