Mesto tradicije i ukusa

Posao kuvara je veoma zanimljiv, jer nam svakog dana donosi nove izazove.

Za svakog profesionalca je velika motivacija i izazov, kada ima uslove i mogućnost da napreduje, uvodi novine u svoj rad i samim tim doprinosi rastu jednog restorana, kroz meni koji postaje prepoznatljiv, jedinstven i koji pomera granice u ugostiteljstvu.
Meni restorana Dedinog salaša je upravo tako i koncipiran. Tradicionalna jela , vojvođanska kuhinja, prirodni začini koji su se koristili kroz generacije i decenije iza nas.

Gosti su od samog početka rada našeg restorana  lepo reagovali na naš način pripreme takoreći jednog standardnog jela. Butkica se može pronaći u velikom broju menija restorana, ali svako je sprema na neki svoj specifičan način i te nijanse u stvari doprinose kvalitetu.

Sam način pripreme, kvalitet mesa, sve to doprinosi konačnom utisku o nekom jelu. Posao kuvara je veoma zanimljiv, jer nam svakog dana donosi nove izazove. Samim tim i recepti su podlozni usavršavanju, nekoj vrsti korekcije, a sve u skladu sa direktnim komentarima naših gostiju.

Kulinarstvo danas ima za cilj stalan proces napretka, inovacija. Prosto vremena su takva da su promene neminovne, a standardi klijenata koji su naši gosti su veoma visoki. Za svakog profesionalca je velika motivacija i izazov,  kada ima uslove i mogućnost da napreduje, uvodi novine u svoj rad i samim tim doprinosi rastu jednog restorana, kroz meni koji postaje prepoznatljiv, jedinstven i koji pomera granice u ugostiteljstvu.

Meni restorana Dedinog salaša je upravo tako i koncipiran. Tradicionalna jela , vojvođanska kuhinja, prirodni začini koji su se koristili kroz generacije i decenije iza nas. Ipak, savremen način života, zahtevi klijenata, napredak u tehnikama pripreme hrane, brzini nekih procesa u kulinarstvu – daju slobodu i mnogo mogućnosti za usavršavanje postojećih jela, lični rast i razvoj.

Ono što danas izdvaja profesionalnog kulinara (kuvara) u današnjim uslovima poslovanja,  je mogućnost prepoznavanja sitnih detalja, finesa, mikro poteza koji doprinose različitosti i daju lični pečat. To je ono što stvara dodatu vrednost i daje originalnost. Stategija naše kuhinje je jelovnik koji prati želje naših gostiju. Očekivanja kada dodjete na salas. Dobra hrana. Obimne porcije. Simfonija ukusa. Ali sa naglaskom na tradiciju. Jela iz detinjstva. Miris nedeljne supe. Teleća ragu čorba. Tradicionalni gulaš – perkelt.